Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Brandstoffen

Of het nou een projectlocatie betreft of het bevoorraden van een vaste tank op de homebase, voor ons is alles bekend terrein.

Sinds dag 1 staat Hoogstad Olie bekend om de levering van kwaliteitsbrandstoffen tegen een kenmerkende service en prijs. Met een gunstige locatie in de nabijheid van de raffinaderijen en direct naast alle uitvalswegen, zitten wij altijd dicht bij de bron.

Brandstoffen | Hoogstad Olie Smeermiddelen B.V.

Snelle service

Wij trachten zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de brandstofbehoeften van onze afnemers.
Zo leren wij onze klanten kennen, en onze klanten ons.

Op deze manier zijn wij in staat om met u mee te denken en een langdurige relatie met elkaar op te bouwen. Wij kunnen bijvoorbeeld een automatische bevoorrading organiseren waardoor u geen omkijken meer heeft naar het bijhouden van het brandstofniveau. Ook op het gebied van equipment en emissiebesparing kunnen wij u juist adviseren.

Wij hebben alles in huis om u van de juiste kwaliteitsbrandstof te voorzien.
Een snelle levering tegen een eerlijke prijs, dat is waar wij voor staan.

Type brandstoffen

Euro 95 E10
Conform de Europese NEN-EN 228 richtlijnen.
Euro 98 E5
Conform de Europese NEN-EN 228 richtlijnen.
Diesel B7
Conform de Europese NEN-EN 590 richtlijnen.
XMILE Diesel
XMILE Diesel is een speciale technologie diesel, speciaal ontwikkeld om een efficiëntere verbranding tot stand te brengen, wat leidt tot een lager brandstofverbruik. Door onafhankelijke metingen is het percentage brandstofvermindering bij gebruik van XMILE diesel vastgesteld op 7%. Daarnaast is XMILE diesel beter bestand tegen sterk wisselende temperaturen, en heeft hierdoor minder neiging om te gaan vlokken bij lage temperaturen of het ongewenst ont-mixen van de biodiesel. Door de efficiëntere verbranding, ontstaat er 40% minder roet in de cilinders en 6% minder NOx. Minder roet is gunstig voor de turbo, EGR klep, roetfilter en het oppervlak van de katalysator. Dit betekent een beter werkende motor met minder tegendruk van het roetfilter, minder NOx en een schonere katalysator wat leidt tot een lager verbruik van AdBlue.
Petroleum
Sinds jaar en dag zijn wij bekend als petroleumleverancier in de regio. Op frequente basis rijden wij petroleum uit voor bulkstortingen. Zo laten we niemand in de kou zitten.

Overige vloeistoffen

AdBlue
AdBlue, ook wel AUS32, is een oplossing van ureum in gedemineraliseerd water. Dieselvoertuigen uitgevoerd met SCR-technologie, gebruiken AdBlue om schoner te kunnen rijden. Deze technologie reduceert namelijk de uitstoot van schadelijke stoffen (NOx) wanneer AdBlue wordt bijgevoegd en is hierdoor in staat om aan de Europese emmissienormen te voldoen. AdBlue wordt ingespoten in de katalysator van het SCR-systeem, waar het een chemische reactie op gang brengt met de ammoniak –het belangrijkste component van AdBlue- . Als gevolg van deze chemische reactie worden de giftige stikstofoxiden (NOx) omgezet in stikstof (N2) en waterdamp (H2O). Waterdamp en stikstof zijn in de natuur voorkomende gassen die onschadelijk zijn voor het milieu. AdBlue is bij Hoogstad Olie verkrijgbaar vanaf een 10L can tot aan bulkstortingen per tankwagen.
Effinox AdBlue
Effinox AdBlue is speciaal ontworpen voor laagbelaste motoren om de vorming van afzettingen in het SCR-systeem te voorkomen. Effinox AdBlue is eveneens een ureumoplossing (32,5%) met het primaire doel om NOx te verminderen. Wanneer een met SCR uitgerust voertuig elke dag rijdt bij koude weersomstandigheden en/of met lage snelheden met meerdere start/stops, blijft de uitlaatgastemperatuur laag. De temperatuur is hierdoor te laag om de AdBlue reactie te voltooien, wat resulteert in cyanuurzuurkristallen die het SCR-systeem blokkeren. Dit resulteert in een hoger brandstofverbruik, extra onderhoud of volledige immobilisatie van het voertuig. Met Effinox AdBlue wordt de oppervlaktespanning van de druppeltjes verminderd en kan de injector in het SCR-systeem dezelfde hoeveelheid vloeistof in een aanzijnlijk groter aantal druppels sproeien, wat leidt tot een volledige reactie bij lagere temperatuur. Hiermee wordt de kristallisatie van het SCR-systeem voorkomen.
Hoogstad Olie Smeermiddelen B.V.

Aanvullende services

Naast onze brandstoffen, levert Hoogstad Olie ook equipment waarmee u de brandstoffen op de juiste manier kunt gebruiken.

Daarnaast kunnen wij brandstoftanks bij u op locatie verhuren zodat u nergens meer naar om hoeft te kijken. Om u volledig te kunnen ontzorgen, bieden wij u de mogelijkheid om het inhoudsniveau door middel van telemetrie te laten monitoren en een automatische bevoorrading in te plannen.

Meer informatie