Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Dakar Rally 2022

Dakar Rally 2022

13.12.2021
North Sea Lubricants begint het nieuwe jaar met de deelname aan de Dakar Rally! De geheel in North Sea Lubricants stijl beklede Can-Am (T4) zal de woestijn van Saudi-Arabië betreden. Deze veertigste editie van de zwaarste rally ter wereld start op 2 januari in Ha'il en zal eindigen op 14 februari in Jeddah.
Upgrade Wave Power Performance 15W-40!

Upgrade Wave Power Performance 15W-40!

1.11.2021
Op klantverzoek heeft NSL besloten om de WAVE POWER PERFORMANCE 15W-40 te upgraden naar een hoger prestatieniveau!

 De nieuwe formulatie ondersteunt API: SL/CF waardoor dit product een betere bescherming geeft tegen onder andere:

  • Olieverbruik
  • Schuimvorming
  • Oxidatie

Door deze upgrade kan het product voor een breder scala aan toepassingen worden ingezet.API: SL/CF voldoet aan de eisen van de autofabrikanten voor automotoren van 2004 en ouder. Met de nieuwe formulatie kan dit product ook worden gebruikt voor toepassingen waar ACEA A3/B3 wordt geadviseerd.

Meer Minder
Negende plaats op Spa na comeback Max Koebolt

Negende plaats op Spa na comeback Max Koebolt

21.09.2021
Max Koebolt heeft tijdens de vijfde European Le Mans Series wedstrijd van het seizoen opnieuw indruk gemaakt aan boord van de Nielsen Racing Ligier JSP320 LMP3. Op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps racete Koebolt dankzij een sterke racepace naar de negende plaats in het grote en competitieve veld.

Het circuit van Spa-Francorchamps is altijd al de ultieme test geweest voor mens en machine en dat bleek ook tijdens de vrije training en kwalificaties waar verschillende coureurs de fout in gingen, met natuurlijk de fameuze Eau Rouge bocht als scherprechter.  

De start van de vier uur durende race op zondag was voor het hele veld een chaotische start waarbij meerdere auto’s in de eerste paar bochten elkaar raakten. Hetzelfde overkwam de #6 Ligier van Nielsen Racing met startende rijder Nick Adcock achter het stuur. De Ligier werd hard geraakt op het achterwiel door een JMW Ferrari en belandde in de grindbak. Meer dan een ronde werd verloren door het incident waardoor het team op achtervolgen was aangewezen. 

Nadat Nick Adcock en later Austin McCusker hun tijd achter het stuur hadden voltooid was het de beurt aan Max Koebolt en ondanks het feit dat de Ligier na het incident gehavend was, bleek de jonge Nederlander nog steeds in staat om consequent bij de snelsten op de baan te horen. “Het was jammer dat de auto niet meer optimaal was want we versleten in rap tempo onze achterbanden en een paar ronden achterstand maak je simpelweg niet goed in dit competitieve kampioenschap”, aldus Koebolt na de race. 

Uiteindelijk vocht het Nielsen Racing team zich terug naar een knappe negende plaats maar was de achterstand te groot om een grote rol in de strijd om het podium te spelen.  
De laatste wedstrijd in de European Le Mans Series wordt verreden op 24 oktober op het Portugese circuit van Portimão. “We gaan daar voor een top vijf. Het circuit is briljant en de perfecte plek om het seizoen af te sluiten”, aldus Max Koebolt. 

Meer Minder
New look, same power!

New look, same power!

9.09.2021
De vetpatronen van NSL hebben een compleet nieuw uiterlijk gekregen. Zo is onder andere het voor North Sea Lubricants typerende raster nu ook terug te vinden op het design van de vetpatronen. Wij hebben altijd EP-2 vetpatronen op voorraad, maar ook bijbehorende materialen zoals een vetspuit. De patronen in hun nieuwe uiterlijk zijn al beschikbaar en zullen dus snel worden uitgeleverd!
Extra power voor de BMW Racing Cup!

Extra power voor de BMW Racing Cup!

23.08.2021
De BMW Racing Cup en North Sea Lubricants kondigen een gloednieuwe samenwerking aan voor het nieuwe raceseizoen!

De BMW Racing Cup is in korte tijd uitgegroeid tot de grootste merkencup in de Nederlandse autosport. North Sea Lubricants kondigt een nieuwe samenwerking aan met deze succesvolle raceklasse! 

De smeermiddelen van North Sea Lubricants zullen de meer dan 60 BMW's 240i het komende seizoen voorzien van de optimale 'power'! De eerste race met de support van NSL wordt woensdag 25 augustus gereden op het TT Circuit in Assen.

Davy Lemmens, initiatiefnemer van de BMW Racing Cup, toont zich enthousiast over de nieuwe partner van de inmiddels tot een succesnummer uitgegroeide raceklasse: “We waren al heel enthousiast over de ontwikkelingen in de cup, met meer dan 60 verkochte auto’s, prachtige samenwerking met Dusseldorp BMW en Michelin en met onze technische partners AST Suspension, Race Hardware en KSC Imports.  En met de nieuwe ondersteuning van North Sea Lubricants is het ons gelukt om ons te omringen met de beste partners om de continuïteit van de BMW Racing Cup voor de lange termijn te garanderen.”

Voor North Sea Lubricants sluit de BMW Racing Cup ook uitstekend aan bij de eigen visie. De raceklasse bestaat uit ondernemers met een grote passie voor de autosport, die deze op een hoog niveau beoefenen.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en exclusieve foto's van deze races in deze cup via onze social media kanalen: 

Facebook

LinkedIn

Meer Minder

Wij zijn

Hoofdleverancier van North Sea Lubricants

Meer weten Bekijk video

Wij zijn

Hoofdleverancier van North Sea Lubricants

Meer weten Bekijk video